Trekkspillpoteter

Trekkspillpoteter smaker godt som en del at et tapasmåltid, eller som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

4 bakepoteter, skrelt og delt i 2 cm skiver på langs

100 g smør

2 hvitløk, finhakket

1/2 ts salt

Legg en potetskive mellom to grillspyd av tre. Skjær snitt på tvers av potetskivene og la kniven stoppe i spydene. Snu potetskiven, legg på plass grillspydene og gjenta kuttingen, men på skrå denne gangen.
Trekk poteten forsiktig fra begge ender for å løsne mønsteret og vri den lett i hendene dine.

Legg potetskivene i vann i 10 minutter, så litt av stivelsen trekkes ut. Dette gjør dem sprøere når de bakes.

Smelt smøret, bland inn salt og hvitløk, pensle potetene på begge sider og legg dem i en ildfast form. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter på 175 grader, pensle med smørblandingen av og til og snu dem etter halve tiden.

 

Trekkspillpoteter
Trekkspillpoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese