Ukemeny 34

Koteletter i fat

Ukemeny 34 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Bobotie – en godbit fra Sør-Afrika

Bobotie er en deilig krydret kjøttpudding, som spises i Sør-Afrika, Botswana, Kenya, Zambia og Namibia.

Bobotie
Bobotie
Tirsdag: Laks med dillstuede poteter og agurksalat

Laks med dillstuede poteter og agurksalat er en tradisjonsrik rett og smaker nydelig. Du kan selvfølgelig lage denne retten med andre fiskeslag også, f.eks. røye og ørret.

Laks med dillstuede poteter og agurksalat
Laks med dillstuede poteter og agurksalat
Onsdag: Lettvinn thaiform med kylling

Lettvinn thaiform er en velsmakende kyllingrett og når den først står i ovnen, gjør den seg nesten selv. Du må kun drysse over litt koriander før den serveres og koke litt ris.

Lettvint thaiform med kylling
Lettvinn thaiform med kylling
Torsdag: Koteletter i fat

Koteletter i fat er en gammel dansk oppskrift, som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom risen, gjøres klart i samme form.

Koteletter i fat
Koteletter i fat
Fredag: Dak Gogi – koreansk BBQ-kylling

Dak Gogi er Koreas svar på kyllingtaco. De bruker ikke lomper eller tacoskjell, men pakker inn godsakene i et salatblad i stedet. Vi synes det smaker nydelig og er et godt alternativ til fredagstacoen.

Dak Gogi – koreansk BBQ-kylling
Dak Gogi – koreansk BBQ-kylling
Lørdag:
Forrett: Salat med appelsin og karridressing

Salat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller som tilbehør til en kjøtt- eller fiskemiddag.

Salat med appelsin og karridressing
Salat med appelsin og karridressing
Hovedrett: Sebra med båtpoteter, karamellisert løk og grillet ananas

Om du ikke har smakt sebra, kan jeg anbefale det på det varmeste.

Rett over grensen til Sverige, finner du en del butikker som selger en del eksotiske dyr og det er selvfølgelig lett å la seg friste. Jeg kjøper alltid spennende ingredienser først og så håper jeg at jeg klarer å google meg til hvordan jeg skal bruke det etterpå.

Sebra med båtpoteter, karamellisert løk og grillet ananas
Sebra med båtpoteter, karamellisert løk og grillet ananas
Dessert: Amarettopannacotta med espressosirup

Amarettopannacotta med espressosirup er en perfekt dessert til kaffeelskere og en fin variant av den mest vanlige varianten med en eller annen bærsaus.

Amarettopannacotta med espressosirup
Amarettopannacotta med espressosirup
Søndag:
Forrett: Syltet laks

Syltet laks er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og er veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.

Syltet laks
Syltet laks
Hovedrett: Poronkeitto – reinsdyrsuppe

Poronkeitto er velsmakende, tradisjonell suppe, som serveres med skiver av kjøttet på toppen.

Poronkeitto – reinsdyrsuppe
Poronkeitto – reinsdyrsuppe
Dessert: Eplekake med rosin, kanel og mandler

Eplene henger modne på trærne nå. Hva er vel bedre enn å hente inn noen og lage en deilig, saftig eplekake. Denne eplekaken med rosin, kanel og mandler er lettvint og smaker veldig godt.

Eplekake med rosin, kanel og mandler
Eplekake med rosin, kanel og mandler

 

Ukemeny 34 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.