Bobotie

Bobotie er en deilig krydret kjøttpudding, som spises i Sør-Afrika, Botswana, Kenya, Zambia og Namibia.

1 brødskive i biter

1 dl melk

2 ss solsikkeolje

1 finhakkede løk

1/2 ss paprikapulver

1/2 ss gurkemeie

1 ts pepper

1/2 ts karripulver

1/2 ts malt ingefær

1 ts kajennepepper

1/2 ts salt

1/2 boks hakket tomat (helst Mutti)

25 g tomatpuré

50 g rosiner

1 ss mangochutney

1/2 ss rødvinseddik

1/2 ss worcestersaus

500 g karbonadedeig

1 sammenpisket egg

1 laurbærblad

Legg brødbitene i melk, så de blir gjennombløytet. Stek løk i solsikkeolje til den er blank. Tilsett paprikapulver, gurkemeie, karri, ingefær, pepper, kajennepepper og salt og stek i 2-3 minutter. Tilsett hakket tomat, tomatpuré, rosiner, mangochutney, rødvinseddik, worcestersaus og rør godt og la det koke i 5 minutter. Ta brødet ut av melken, bland bitene med karbonadedeig og rør det godt inn i tomatblandingen. La det koke, mens du rører av og til i minst 1 time, til overflødig væske er borte.

Hell kjøttblandingen over i en ildfast form. Bland den gjenværende melken (fra brødbitene) med egget og hell over blandingen. Pynt med et laurbærblad. Stek bobotieen i vannbad, midt i ovnen på 180 grader i ca 1 time. Sjekk at den har stivnet.

Server bobotie med en god salat, mangochutney og ris, eller godt brød.

Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Afrika HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese