17. maikake i porsjonsglass

17. maikake i porsjonsglass er både velsmakende og hyggelig å sette på bordet, enten som dessert, eller til kaffen.
Denne ostekaken både ser ut som og smaker av 17. mai og kan gjerne gjøres klar dagen i forveien og pyntes når den skal brukes. Denne oppskriften gir 8 kaker.

Kjeksbunn:

300 g søt havrekjeks, f.eks. Bixit

1 ss brunt sukker

100 g smør

Knus kjeksen og bland med sukker og smeltet smør. Fordel i 8 porsjonsglass og press godt ned i bunnen og litt oppover kantene. Sett kaldt.

Ostekrem:

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

200 g kremost, f.eks. Philadelphia

120 g melis

3 dl rømme

1/2 ts vaniljeekstrakt

3 dl kremfløte

Gjør klar plass i fryseren, så du får avkjølt kakene fortløpende. Løs opp geléen i kokende vann. Avkjøl i romtemperatur. Den skal være kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen ost, melis, rømme og vanilje. Bland gelé og osteblanding. Pisk krem av fløten og bland den med ostefyllet. Fordel blandingen i 2 boller og fordel den ene i porsjonsglassene. Sett glassene i fryseren. La den andre bollen stå i romtemperatur og rør av og til så den ikke begynner å stivne.

1. gelélag:

1 pk blåbærgelé

2, 5 dl kokende vann

Løs opp geléen i kokende vann. Avkjøles til den er kald, men ikke stivnet. Fordel over den stivnede ostemassen og sett glassene tilbake i fryseren.

Når geléen har stivnet, fordeles resten av ostemassen over og glassene settes i fryseren igjen.

2. gelélag:

1 pk brinngebærgelé

2,5 dl kokende vann

Løs opp geléen i kokende vann. Avkjøles til den er kald, men ikke stivnet. Fordel over den stivnede ostemassen og sett glassene i kjøleskapet til desserten skal brukes, min. 2 timer.

Pyntes med friske bær og mynte rett før servering.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese