Laos’ mattradisjoner er fargerik og smaksrik. De bruker mye ris, kokos, urter og ferske grønnsaker. Kylling, and, svin, biff, vannbøffel og vilt fra jungelen er mye spist. De spiser også en god del fisk og reker. Av frukt og grønnsaker er ferske bambusskudd, ingefær, galangal, bananblomst, mango, papaya, rambutan, durian, guava, mangostan, stjernefrukt, ananas, vannmelon, jackfrukt og bananer. De brukes som viktige ingredienser i maten. Nasjonalretten heter larb moo og er kjøttdeig av svin, som er deilig krydret og servert som en slags taco i salatblader.
- Larb moo
- Marinert biff med nudelsalat
- Kylling- og paprikawok
- Svinekoteletter med asiatisk vri
- Asiatiske svinekoteletter med salat
- Ferske vårruller
- Sticky rice
- Peanøttsaus til mat fra Sør-Øst Asia
- Amok trei – mok pa – fiskepakker med kokos
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.