Amok trei – mok pa – fiskepakker med kokos

Amok trei – mok pa – fiskepakker med kokos vil garantert imponere gjestene dine. Du får kjøpt bananblader i mange asiatiske butikker.

1 fedd hvitløk

1 rødløk

5 cm fersk galangal

2 ss sitrongress

1/2 ts malt gurkemeie

1 ts malt paprika

2 ss fishsauce

1 ss sukker

1/2 ts salt

400 g kokosnøttmelk

450 g hvit fiskefilet, jeg har brukt flyndre

4 – 8 bananblader

Kjør hvitløk, løk, galangal, sitrongress, gurkemeie, paprika, fishsauce og sukker i en blender eller bruk stavmikser til det er finknust.

Tilsett kokosmelken og kjør videre, til alt er blandet.

Hell blandingen over i en kjele og la det småkoke under omrøring i ca 10 min. til det tykner.

Kutt bananbladene i hvadratiske biter på ca. 20 cm hver vei og legg i porsjonsformer. Legg fisken på bladene, og hell halvparten av den varme kokosnøttsausen over. Sett resteren av sausen til side så lenge. Brett bladene rundt fisken, så det blir tette pakker. Damp pakkene på 200 grader, over vannbad i ovnen, i ca 1 time.

Server med ris og resten av sausen.

 
Amok trei - mok pa – fiskepakker med kokos
Amok trei – mok pa – fiskepakker med kokos
 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese