Ukemeny 24

Kyllingsatay

Ukemeny 24 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Vietnamesisk kalvebiffsalat

Vietnamesisk kalvebiffsalat er mettende og veldig godt.

Vietnamesisk kalvebiffsalat
Vietnamesisk kalvebiffsalat
Tirsdag: Luksusterteskjell

Luksusterteskjell er en litt mer eksklusiv variant av terteskjell, som kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. Jeg synes de er litt morsommere å servere i middagsselskap, enn de vanlige terteskjellene.

Luksusterteskjell

Onsdag: Thai kylling- og paprikawok

Thai kylling- og paprikawok er veldig populært hos oss. Du kan gjøre denne oppskriften sterkere eller svakere, ved å justere chilimengden.

Thai kylling- og paprikawok
Thai kylling- og paprikawok
Torsdag: Hjortekarbonader med potetsalat

Hjortekarbonader med potetsalat smaker skikkelig godt. Siden hjortekjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulle kaker og den hjemmelagde potetsalaten er knallgod og mye bedre enn ferdigkjøpt.

Hjortekarbonader med potetsalat
Hjortekarbonader med potetsalat
Fredag: Kyllingsatay

Kyllingsatay er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min.

Kyllingsatay
Kyllingsatay
Lørdag:
Forrett: Gresk salat

Gresk salat er kjent for alle som har vært i Hellas. Den serveres som tilbehør, både til lunsj og middag og er en delikatesse med de nydelige, solmodnede tomatene og fetaosten. Den passer også som selvstendig rett, sammen med godt brød.

Gresk salat
Gresk salat
Hovedrett: Gresk pizza

Pizza kan være så mangt, så hvorfor ikke prøve denne deilige, greske varianten med kjøttboller. Jeg hadde greske kjøttboller i fryseren, som rester etter en tidligere middag. Et godt tips er å lage mange kjøttboller når du først er i gang og fryse ned til senere. De smaker godt til både pasta og meze, som er grekernes svar på tapas.

Gresk pizza
Gresk pizza
Dessert: Pistasjis med vanilje

Pistasjis er ekstra godt når du har laget den selv.

Pistasjis
Pistasjis
Søndag:
Forrett: Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi

Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi er enkel og rask å lage og smaker veldig godt. Den kan også brukes som en tapas- eller lunsjrett, med godt brød til, f.eks. foccacia.

 

Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi
Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi
Hovedrett: Risotto med tunfisk og pesto

Risotto med tunfisk og pesto smaker helt nydelig. Jeg husker risotto som noe trøtte greier fra barndommen, men har etter hvert lært at den kan både bli knallgod og med spennende tilbehør, er det en nydelig middag. Tunfisken i denne oppskriften kan byttes ut med annen fisk eller kjøtt, f.eks. laks eller kveite.

Risotto med tunfisk og pesto
Risotto med tunfisk og pesto
Dessert: Ananas med kokosis og karamellsaus

Ananas med kokosis og karamellsaus er en deilig dessert, med smak av fjerne himmelstrøk.

Ananas med kokosis og karamellsaus
Ananas med kokosis og karamellsaus

 

Ukemeny 24 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Logo liten

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese