Vietnamesisk kalvebiffsalat er mettende og veldig godt.
Salaten:
1 hode isbergsalat, finstrimlet
1 gul paprika, strimlet
1 rød paprika, strimlet
2 vårløk, finstrimlet
1 liten boks eksotisk frukt, i små biter
1 pose chilicashew
1 liten potte koriander, bladene
Legg alt i lag utover et fat.
Dressing:
2 lime, saften
4 ss fishsauce
4 ss brunt sukker
2 ts fersk, revet ingefær
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili
2 ss sesamolje
Lag dressingen og fordel den utover salaten.
Biffen:
600 g kalvebiff (indre-, el. ytrefilet)
2 ss soyasaus
2 ss fishsauce
2 ss sukker
2 ss fersk, revet ingefær
2 hvitløksfedd, revet, eller fra tube
Bland alle ingrediensene i en bolle og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne over natten. Ta kjøttet ut av marinaden og brun det på alle kanter i stekepanne eller på grillen. Sett i steketermometer og legg det i en ildfast form og sett det i ovnen på 200 grader. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La kjøttet hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Sett fram kjøttet, salaten og dressingen hver for seg, så alle kan forsyne seg selv.
![Vietnamesisk kalvebiffsalat Vietnamesisk kalvebiffsalat](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/IMG_9830.webp?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.