Laks med eplesaus og agurksalat er godt og kan gjerne serveres til gjester. Både sausen og agurksalaten kan lages klar i forveien og settes kaldt til sausen må kokes opp ved serveringen.
Agurksalat:
2 dl vann
1/2 dl eddik
1 ss sukker
1/2 ts pepper
1 agurk
Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Om du ønsker, kan du skrelle agurken. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time. Om du vil ha et sukkerfritt alternativ, kan du lage denne.
Eplesaus:
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
3 ts karripulver
2 ss kyllingfond
2 dl eplechutney eller eplesyltetøy
1/3 ltr fløte
2 ss kyllingfond
1 nevefinhakket kjørvel
Fres løken og hvitløken i smør til løken er blank og litt gjennomsiktig. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke inn til passe konsistens, før du kjører sausen helt jevn med en stavmikser. Tilsett finhakket kjørvel og server.
Laksen:
200 g laks per person
Salt og pepper
Smør til steking
Del laksen i porsjonsbiter, krydre den med salt og pepper og stek den på begge siden i smøret.

Du finner mange flere spennende og velsmakende fiskeretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.