Kyllingrulade fra Toscana

Kyllingrulade fra Toscana

Kyllingrulade fra Toscana er saftig kylling, fylt med asparges og prosciutto, som er en italiensk kokt skinke, og rullet inn i  pancetta eller bacon. Det er viktig å bruke pancetta eller bacon av god kvalitet, så ikke de krymper så veldig under steking. Jeg har brukt tørrmodnet bacon fra Jacobs. Retten kan gjerne serveres til gjester og oppskriften er passe til 4 personer.

Potetene:

Potetene blir aller best om de ikke ligger i så tykt lag, så alle skivene får en fin stekeskorpe.

  • 800 g poteter i tynne skiver (om skallet er pent, trenger du ikke å skrelle dem)
  • Salvieblader
  • Rosmarinblader
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Fett fra steking av kyllingen

Risle olivenolje i en stor ildfast form, legg i poteter, salvie og rosmarin, dryss på salt og pepper og bland det godt sammen. Sett i ovnen på 180 grader. Når kyllingen er ferdig brunet, blander du inn stekefettet fra dem og legger kyllingen på toppen.

Kyllingen:
  • 2-4 kyllingfileter, avhengig av størrelsen
  • 8 skiver prosciutto
  • 8 grønne asparges
  • 12 friske salvieblader
  • 12 skiver pancetta eller bacon
  • Salt og pepper
  • Olivero, eller en blanding av olivenolje og smør, til steking

Brett ut kyllingfiletene, bank dem litt flate, ca. 1/2 cm tykke og krydre dem med litt salt og pepper på begge sider. Om du bruker små kyllingfileter, legger du to og to sammen, så de danner 1 lang bit.

Dekk med prosciutto, legg 1 remse med salvie og 2 asparges på toppen. Rull stramt sammen og rull dem inn med pancetta eller bacon. Brun kyllingruladene på alle kanter, bland stekefettet inn i potetene og kyllingen på toppen. Sett inn steketermometer, så di er sikker på at kyllingen blir perfekt og still inn på en kjernetemperatur 74 grader. Om du ikke kan stille inn termometeret ditt, er det bare å følge med.

Løft ut kyllingruladene og la dem hvile i 10 minutter, mens potetene får kose seg videre i ovnen. Om du synes potetene er for bleke, kan du øke temperaturen, men da er det viktig å følge godt med.

Del kyllingen i litt tykke skiver, rett før servering og legg dem på toppen av potetene igjen. Om du ønsker, kan du servere kyllingrulade fra Toscana med en frisk salat til, men det er ikke nødvendig, siden de inneholder asparges.

Kyllingrulade fra Toscana
Kyllingrulade fra Toscana

 

Du finner flere spennende og velsmakende retter fra Italia her og flere retter med kylling her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.