Potetform med røkt ørret 

Potetform med røkt ørret 

Potetform med røkt ørret er en enkel og smakfull hverdagsrett, for både liten og stor. Du kan ev. lage retten med røkt eller gravet laks også.

Jeg har brukt røkt ørret fra Kim Rudi. Den finnes i flere varianter, så hvilken du velger er litt smak og behag, men jeg liker å variere, så retten blir litt forskjellig hver gang.

Oppskriften er passe til 4 personer.

  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl fløte
  • 600 g halvkokte poteter, i tynne skiver
  • Ev. 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 purre, finstrimlet
  • 1 neve finhakket dill
  • 1 ss smør til formen
  • 250 g røkt ørret i skiver, ev. gravet laks
  • 1 glass kapers
  • 100 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Potetform med røkt ørret 
Potetform med røkt ørret på gang
Potetform med røkt ørret 
Potetform med røkt ørret med væske

 

Smør en ildfast form. Smak på den røkte ørreten, om den er veldig salt, dropper du ekstra salt i retten. Bland crème fraîche, fløte, pepper og ev. salt.

Legg potet, ørret i skiver, purre og dill lagvis i formen. Avslutt med et lag poteter. Hell over fløteblandingen, dryss over ost og stek på nederste rille i ovnen på 175 grader til potetene er møre. Det tar ca. 20-30 minutter.

 

Kim Rudi:

Kim Rudi har utsalg i Ål sentrum, men produktene kan også kjøpes gjennom Reko-ringen flere steder. De har også egen nettside, hvor du kan se resten av de velsmakende produktene deres.

Her er variantene av røkt ørret du kan velge i:

  • Pepper og hvitløk
  • Chilli og koriander
  • Chilli
  • Pepper og lime
  • Kryddermix

Du finner flere retter laget med produkter fra Kim Rudi her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar