Lettvinn phở

Lettvinn phở

Lettvinn phở (uttales FØ) smaker nesten like godt som den du bruker et døgn på å lage. For de mest  utålmodige av oss, er dette en perfekt løsning. Phở er en perfekt suppe etter vår smak og en av våre absolutte favorittretter fra Vietnam. Kjøttet skjæres tynt og legges rått i serveringsbollen og den varme phởkraften sørger for åt kjøttet blir kokt.

Du får kjøpt phở kryddermiks i topakninger hos mange asiatiske butikker. Du får også kjøpt den i enkelte nettbutikker, for eksempel hos 102 Asia.

Phở - ferdig kryddermilks
Phở – ferdig kryddermilks i «teposer»
Kraft:

1 ltr vann

5 ss okse-, eller kyllingfond (smak og tilsett mer, om du ønsker det saltere)

1-2 «teposer» phở, ferdig kryddermiks

Hell vann og fond i en kjele og legg i 1-2 «teposer med phở. La det koke i 30 minutter – 1 time under lokk. Om du ønsker det mer krydret, kan du la det koke lenger.

Servering av phở:

1 pk. risnudler

700 g mørbrad i tynne skiver

1 finsnittet vårløk

1 dl finhakket koriander

2 dl kopp bønneskudd

1 bunt thaibasililum (fås i asiatiske butikker)

Lime i båter

Hoisinsaus i en liten bolle

Chili-garlicsaus (sriracha) i en liten bolle

Legg risnudler i romtemperert vann i 1 time. Kok opp en kjele vann og la nudlene trekke i 1 minutt. Fordel nudlene i 4 boller sammen med rå mørbradstrimler, vårløk og koriander. Hell over varm kraft, rør rundt og vent til kjøttet ikke lenger er rødt på utsiden. Det tar 1-2 minutter. Server med bønneskudd, thaibasilikum, lime i båter, hoisinsaus og chili-garlicsaus ved siden av, som gjestene kan tilsette etter eget ønske.

Lettvinn phở
Lettvinn phở

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.