Mast-o-khiar

Mast-o-khiar

Mast-o-khiar er det iranske svaret på tzatziki. Den inneholder mynte og agurk, og passer til både kjøtt og fiskeretter.

5 dl gresk yoghurt
1 stor slangeagurk, revet og væsken klemt ut
1 liten løk, revet
2-3 ss fersk, finhakket mynte (ev. 1 ss tørket mynte)
½ ts salt
¼ ts svart pepper

Rør alt sammen og smak til med salt og pepper.

Til pynt brukes en eller flere av følgende:

Litt finhakket slangeagurk
Litt mer mynte
Noen tørkede roseblader
Pistasjnøtter
Valnøtter, ristet i tørr panne og grovhakket
Tørket berberis
Litt extra virgen olivenolje

Jeg har brukt mynteblader og tørkede roseblader. Sett kaldt til den skal serveres.

 

Mast-o-khiar
Mast-o-khiar

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.