Libanesisk tunfisk med ris og salat er laget med fersk tunfiskbiff og den spesielle libanesiske risen, som er laget av en blanding av ris og nudler.
Salaten:
- Rødkål i fine strimler
- Kål i fine strimler
- Gulrot, revet
- Agurk i terninger
- Vårløk, strimlet
- Paprika i strimler
- Granateplekjerner
Bland alt sammen i en bolle, eller på et fat.
Dressing:
- 1 del limesaft
- 2 deler extra virgin olivenolje
Pisk sammen med en gaffel og hell dressingen over salaten, rett før servering.
Libanesisk ris:
- 5 dl basmatiris
- 1 l vann
- 1 dl tørkede vermicellinudler, delt i cm-biter
- 2 ss extra virgin olivenolje
- ½ ts salt
- 1 kanelbark
- 1 pose pinjekjerner eller pistasjnøtter
- 1 neve finhakket bladpersille
Skyll risen med kaldt vann til vannet er klart og sil godt av.
Fres vermicellinudlene i olje til de har en gyllenbrun farge. Pass på så den ikke brenner seg.
Tilsett risen, rør det godt sammen og tilsett krydderet. Hell i vannet, rør godt sammen og la det småkoke til risen er ferdig. Rør inn persille og pinjekjerner.

Tunfisk:
4 tunfiskbiffer a 200 – 250 g
Olivenolje til å pensle med
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Den skal være rosa i midten.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.