Alt i en form med fisk og grønnsaker

Alt i en form med fisk og grønnsaker

Alt i en form med fisk og grønnsaker er en lettvinn og god hverdagsrett, som passer til både liten og stor. Jeg har brukt torsk, men du kan bruke hva slags fisk du vil. både rød og hvit, eller en blanding.

  • 800 g fiskefilet i porsjonsstykker
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 pk persille, finhakket
  • 4 poteter i tynne skiver
  • 2 gulrøtter, grovt revet
  • 200 g persillerirot i små terninger
  • 1/2 fennikel i små terninger
  • 1 purre, finstrimlet
  • 6 dl fløte
  • 1 liten potte dill, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt og pepper

Legg fisken i en skål med halvparten av oljen, salt, pepper og halvparten av persillen.

Hell resten av oljen i en ildfast form og legg i potetene. Sett dem i ovnen på 200 grader, mens du forbereder resten av grønnsakene.

Bland fløte, dill og finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Ta formen ut av ovnen, fordel grønnsakene over og hell fløteblandingen over. Sett formen tilbake i ovnen og stek til potetene er klare (ca. 40 minutter). Ta formen ut av ovnen igjen og legg fiskestykkene på toppen. Stek videre i ca. 10 minutter, til fisken er gjennomstekt og grønnsakene helt møre. Dryss over resten av persillen og server.

Alt i en form med fisk og grønnsaker
Alt i en form med fisk og grønnsaker

Du finner flere velsmakende fiskeretter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar