Apfelstrudel med eple- og kanelsaus

Apfelstrudel er en nydelig eplekake, som spises mye i Tyskland, Østerrike og Sveits. Jeg serverer den med hjemmelaget is og en deilig saus med eple og kanel og bruker det vanligvis til dessert.

Apfelstrudel:

6 ark filodeig (fås bl.a. på Meny og asiatiske butikker)

500 g epler

30 g smør til steking av loffeterninger

30 g loff i bittesmå terninger

40 g sukker

1 toppet ss  kanel

30 g rosiner

50 g smeltet smør til pensling av deigen

Legg bakepapir på en stekeplate og legg på det første arket med filodeig. Smør lett over med smeltet smør. Legg på neste ark, smør det også og fortsett til alle arkene ligger på.

Brun loffeterningene lett i smør, til de er sprø og gylne. Legg dem utover 2/3 av filodeigen.

Skrell eplene, skjær vekk kjernehuset, del dem i tynne skiver og bre dem utover loffeterningene. Dryss over sukker, kanel og rosiner.

Rull sammen, fra den siden du har fyllet, lag en fin rull og pass på at skjøten kommer på undersiden.

Pensle over med smeltet smør og stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 25 min. Pensle den på nytt halvveis i stekingen og ta den ut når den har fått en gyllen og fin farge.

Ta apfelstrudelen ut av ovnen, del den i passe porsjoner og server med hjemmelaget vaniljeis og eple- og kanelsaus.

Eple- og kanelsaus:

4 epler, skrelt og skjært i små terninger

1/2 dl sukker

2 ss smør

1/2 dl mørk rom

Smelt sukkeret i stekepannen til det blir lysebrunt. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke sammen til en sakteflytende saus, det tar ca. 5 min. Serveres med en gang, mens den fremdeles er varm.

Du finner oppskrift på isen her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese