Ayib

Ayib er hjemmelaget ost fra Etiopia og Eritrea. Den er rask og enkel å lage og det er i tillegg morsomt når su der resultatet så raskt.

2 l melk

1,25 dl sitronsaft

1 klype salt

Varm melken til 85 grader. Hell i sitronsaften. La det hvile i 15 minutter. Hell blandingen gjennom et kaffefilter. Det kommer til å ta litt tid, men osten vil etter hvert ligge igjen i filteret.

Bland med salt og sett kaldt til bruk. Osten holder seg i ca. 3 dager i kjøleskapet.

 

Du finner spennende oppskrifter fra hele verden, inkludert Etiopia og Eritrea her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese