Baharat er en krydderblanding som brukes mye i Midt-Østen, Tyrkia og Nord-Afrika. Den kan brukes som rub til lam, fisk, kylling eller storfekjøtt. Den er også god i supper, tomatsauser, linser, rispilaff og couscous.
1 ss hel pepper
1 ss spisskumminfrø
1 ss korianderfrø
1 ts hel nellik
1/2 ts kardemommefrø
1,5 ss paprikapulver
1 ts kanel, malt
1/4 ts muskatnøtt, malt
Rist pepper, spisskummin, korianderfrø, nellik og kardemommefrø i tørr stekepanne i 5 minutter. Avkjøl og mal blandingen i en morter eller krydderkvern. Bland med resten av krydderet og oppbevar i en tett beholder.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
