Bake brød i pizzaovnen

Bake brød i pizzaovnen er smart å gjøre på ettervarmen etter pizzastekingen og det blir veldig godt. De fleste gangene jeg baker brød, bruker jeg ikke oppskrift. Jeg har to hovedregler. Den første er å bruke mer hvetemel enn grovt mel og den andre er lang hevetid.

Å bake brød i pizzaovnen er en spennende affære og jeg følger nøye med, så jeg får snudd dem flere ganger og til slutt satt dem på hodet, så det skal bli deilig sprø skorpe.

5 dl kulturmelk

7 dl vann

1 ss rapsolje

50 g gjær

3 ts salt

1 ss honning

3 dl havregryn

2 dl hvetekli

3 dl sammalt rug grov

3 dl sammalt hvete grov

ca 2 l hvetemel

Fremgangsmåte:

Varm vann og melk til 37 grader. Hell litt av væsken i en arbeidsbolle og rør ut gjæren. Om du bruker tørrgjær tilsettes det sammen med hvetemelet. Tilsett resten av væsken, olje, salt, honning, hvetekli, havregryn, sammalt mel og hvetemel.

Bake brød i pizzaovnen
Bake brød i pizzaovnen

 

Elt deigen sammen og tilsett ev. mer hvetemel til passe konsistens. Elt til deigen er glatt, blank og smidig og slipper bakebollen, 10-15 min. i kjøkkenmaskin. Du kan også elte det sammen for hånd, som tar lenger tid og er god trening for overkroppen. Dekk med plast og la deigen heve/hvile i minimum 60 min, til den har fått dobbel størrelse.

Ha deigen over på et melet bord. Del den i to, kna til den blir smidig og form dem til runde brød.

Rull brødene i hvetemel og sett dem til andre heving. Dekk med et klede og la brødene heve i minimum 1 time til. Skjær valgfritt mønster med en spiss kniv, før stekingen.

Stek brødene pizzaovnen eller i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 min. Om du dunker på dem fra undersiden og lyden er hol, er brødene klare. Avkjøl dem på rist og kos deg med nydelig, hjemmebakt brød, som også egner seg for nedfrysing til senere.

Du finner masse oppskrifter på deilige og velduftende brød fra fjern og nær  her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese