Banankake – min saftige og smakfulle favoritt

Banankake kan være så mangt, men dette er min favoritt. Den er saftig av alle bananene, smaker godt av brunt sukker og kanel og kan gjerne brukes til dessert. Oppskriften fyller en langpanne.

Kakebunn:

6 store modne bananer, knust med gaffel

750 g hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts natron

1 ts malt kanel

1 ts salt

340 g smør, romtemperert

400 g sukker

200 g brunt sukker

6 store egg, romtempererte

4 ts ren vaniljeekstrakt

7,5 dl kefirmelk

Visp smøret i kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig. Tilsett brunt og hvitt sukker og pisk videre i et par minutter. Tilsett eggene og vaniljen og pisk på middels høy hastighet til det er blandet. Pisk deretter inn de mosede bananene. Skrap fra sidene med en slikkepott og rør inn de tørre ingrediensene i tre omganger, annenhver gang med melken. Ikke bland for mye, for røren skal bære litt tykk og klumpete.

Kle en langpanne med bakepapir, fordel røren utover og stek i 45-50 minutter på 175 grader. Bruk en pinne for å sjekke om den er ferdig. Kaken er klar, når pinnen kommer ren ut igjen.

Banankaken settes på en rist til avkjøling.

Krem:

500 g kremost naturell

230 g smør, romtemperert

750 melis

2 ts vaniljeekstrakt

Pisk kremost og smør sammen på høy hastighet til en jevn og kremaktig konsistens. Tilsett melis og vanilje og pisk videre på lav hastighet i 30 sekunder, og høy hastighet og i 2 minutter. Fordel kremen på den avkjølte kaken. Avkjøl i min. 30 minutter før servering.

Banankake holder seg noen dager i kjøleskapet, men jeg pleier å dele kaken i passe stykker og fryse den ned uten kremen. Når jeg får uventede kaffegjester, tar jeg den opp, lager krem og når jeg har lagt på kremen, er kaken akkurat tint og klar til servering.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese