Bánh Flan

Bánh Flan er en nydelig, vietnamesisk kokoskaramellpudding. Oppskriften gir 8 porsjoner. Jeg har servert den med dragefrukt, pasjonsfrukt og physalis, men du kan servere den alene eller med andre eksotiske frukter.

Karamell:

200 g sukker

Smelt sukkeret til karamell i en stekepanne, fordel den i 8 porsjonsformer og sett formene kaldt, så karamellen avkjøles helt og stivner.

Pudding:

4 dl helmelk
4 dl kokosmelk
50 g søt kondensert melk
50 g sukker
4 ark gelatin
4 eggeplommer
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts salt

Varm melk, kokosmelk, kondensert melk, sukker, vaniljeekstrakt og salt i en kjele til 75 – 80 grader. Visp eggeplommene lett sammen  i en bolle, ta kjelen av platen og rør inn eggeplommene i en tynn stråle. Sil blandingen, hell den tilbake i kjelen og varm den til 80 grader igjen. Bløt gelatinplater i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. Løft kjelen av platen, klem ut vannet av gelatin platene og rør dem inn i melkeblandingen. Fordel blandingen i de 8 porsjonsformene.

Sett puddingen kaldt i minst 12 timer og gjerne over natten. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du velter over på en tallerken.

Bánh Flan
Bánh Flan

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese