Bánh mì med  Thịt Kho Tộ

Bánh mì med  Thịt Kho Tộ

Bánh mì med  Thịt Kho Tộ

2,5 dl vann, lunkent om du har dårlig tid
1 pakke tørrgjær
2 ts sukker
150 gram manitobamel
350 gram type 00
2 ts salt
2 ss smeltet smør
1 stort egg (romtemperert)

Elt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, gjerne i 10 minutter, eller mer. Deigen skal være glatt og elastisk. Juster ev. med litt mel.

Smør en stor bolle lett med olje og legg i deigen. Dekk med lokk, plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle og la den heve på et varmt sted i min. 1 time (lunkent vann), eller til den har doblet seg i størrelse (kaldt vann).

Trykk, eller kjevle ut deigen til en sirkel og del den i 6 like store trekanter (ca. 135 g hver).

Start å rulle fra den innerste delen av trekanten og utover, til du har en pølse (se bilde).

Banh Mi - vietnamesisk baguette - før steking
Bánh Mì – vietnamesisk baguette – før steking

Legg dem over over på en bakepapirkledt stekebrett. og sett dem til heving i min. 45 minutter.
Bruk en skarp kniv til å skjære snitt i hvert brød i en 45° vinkel.

Forvarm til 220 grader, plasser en rist ⅓ fra toppen og en annen ca. 10 cm under.
Fyll en ildfast form med vann og plasser det på nederste rille for å lage damp.

Rett før steking, sprayer du hver baguette med vann (ca. 4 spray per brød) med en sprayflaske av matkvalitet.
Plasser baguetteformen på øverste rille, med den ildfaste formen rett under.

Stek brødene i ca. 20 – 22 minutter. Etter 4 minutter, åpner du ovnen raskt og sprayer baguettene igjen. Fjern den ildfaste formen omtrent 10 minutter før slutt for å hjelpe skorpen med å bli sprø. Avkjøl og nyt! La Bánh Mì avkjøles litt før du skjærer i dem.

Bánh Mì - vietnamesisk baguette
Bánh Mì – vietnamesisk baguette
Sausen:

1 pose majones
6 ss hoisinsaus
Ca. 2 ts sriracha (smak til)

Rør sammen, smak til med sriracha og sett kaldt til den skal brukes.

Thịt Kho Tộ:

100 g brunt sukker

1 ss vann

1 kg svinenakke eller annet kjøtt fra svin, som trenger lang koketid, kuttet i 3 cm store biter

4 dl kokosvann

2 sjalottløk, veldig finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1,5 ss fiskesaus

1/4 ts hvit pepper

Kok opp brunt sukker og vann i en stor kjele på middels varme under omrøring. Når sukkeret er smeltet, tilsetter du resten av ingrediensene.
Rør godt og juster varmen så det småkoker kraftig. La det småkoke i 1,5 time uten lokk og rør 2-3 ganger underveis.
Etter ca. 1,5 time, når væsken har redusert seg og svinekjøttet er mørt, fortsetter du å steke, mens du rører til kjøttet er karamellisert. Når væsken er borte og kjøttet har fått fin farge, er det klar.

Tilbehør:

Rød chili eller rød paprika, finstrimlet

Finstrimlet vårløk

Koriander

Agurk, delt på langs med ostehøvel

Del bánh mì nesten igjennom og fyll i Thịt Kho Tộ. Fyll på med litt dressing, chili, vårløk og koriander.

Bánh mì med  Thịt Kho Tộ
Bánh mì med  Thịt Kho Tộ

 

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar