Boller som har «alt»

Boller som har «alt» er ikke som andre boller. Jeg så en reklame for en bensinstasjonbolle og tenkte, hvor vanskelig kan det være – og her er bolla som har alt.

3,5 dl lunken melk

70 g smeltet smør

50 g gjær

1 sammenpisket egg

80 g sukker

1 ts kardemomme

1 ts salt

1/2 kg mel

1/4 ts bakepulver

Rosiner

Sjokolade etter egen smak. Jeg har brukt hvit, som knekkes i terninger

Ferdig vaniljekrem til baking

Alt eltes sammen og heves lenge, gjerne et par timer. Bak ut bollene og sett dem på brett, kledd med bakepapir. Jeg har en egen teknikk for utbakingen. Ikke rull dem ikke på benken, men ta en passe klump i hånden og vrenger dem rundt en sjokoladeterning, så de blir helt glatte på oversiden. Skjøten etter vrengingen, settes ned på stekebrettet, så den ikke blir synlig. Det er en veldig kjapp måte å gjøre det på, og resultatet ser flott ut hver gang. La dem heve lenge igjen, gjerne en time eller to. Når bollene er ferdig hevet, klippes et snitt, på skrå, i hver bolle. Sprøyt inn vaniljekrem med en sprøytepose i hver bolle, før du steker dem på 200 grader til de er gylne og fine (ca. 10 – 12 minutter).

Jeg pensler dem alltid etter jeg tar dem ut av ovnen. Da gir jeg dem et strøk med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dette gir en fin og blank overflate.

Når bollene begynner å bli litt avkjølt, drysses litt melis over, om du vil.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese