Domino pommes dauphinoise

Domino pommes dauphinoise er en variant med potetskiver  på høykant av den velsmakende potetretten pommes dauphinoise. Den smaker godt til mange slags kjøttretter.

50 g smør, smeltet

1,5 kg poteter med skinn på, delt i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel 

4 laurbærblad, revet i to

4 fedd hvitløk, finhakket

1 ts pepper

2 ts salt

300 ml dobbel krem

3 timiankvister, blader plukket

Ev. 200 g revet ost, gjerne vellagret

Smør en middels stor gratengform (en rund eller oval ca. 22 cm bred er ideell) med litt av smøret. Skjær potetene i veldig tynne skiver, med mandolin eller ostehøvel. Mens du skjærer, stabler du potetene i hauger og setter dem på høykant i formen. Start ytterst og jobb deg innover, så potetene blir stående som dominobrikker. Stikk inn laurbærbladene mellom noen av skivene.

Bland salt, pepper og hvitløken i fløten og hell blandingen over potetene. Fordel resten av smøret over og dryss på timian. Stek i ovnen på 180 grader, til potetene er møre og gjennomstekte. Om du vil bruke revet ost, legger du den på nå. Øk temperaturen til 225 grader i 10-15 minutter for å gjøre toppen av potetene sprø og gylne.

Domino pommes dauphinoise
Domino pommes dauphinoise

 

Du finner mange spennende potetvarianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese