Ostekake med rom og rosin

Ostekake med rom og rosin er en ganske lettvint oppskrift jeg fant i et bilag til et ukeblad for mange år siden. Jeg synes den så fristende ut og rom er populært i den mannlige delen av familen vår, så jeg tenkte den kunne smake til dessert. Kaken viste seg å være god, men veldig mektig, så et lite stykke holder i massevis.

70 g rosiner legges i 4 ss rom i noen timer, gjerne natten over

Bunnen:

170 g Kornmokjeks

100 g smeltet smør

Kjør sammen i foodprosessor og klemmes ut i en liten smurt springform. Dette settes kaldt, mens du lager fyllet.

Fyll:

Rosinene i romlaken

500 g kremost naturell

2 dl creme fraiche

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

4 ss sukker

Alt røres sammen før du tilsetter 2 egg (ett og ett) og rører godt. Fyllet helles over bunnen og settes midt i ovnen ved 180 grader i 50-55 minutter. Det sto at kaken skulle avkjøles noen timer, men jeg synes den smakte godt lunken. Ved servering av ostekake med rom og rosin, heller du over karamellsaus fra flaske og serverer med pisket krem.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese