Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is

Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is er supert som dessert. Den deilige kaken serverer jeg mens den fortsatt er ganske varm. Det er sønnen min som fant oppskriften på en amerikansk matside. Vi serverer den med is, friske bær og vaniljesaus. Den kan gjerne fryses.

Banan- og ostekake:

Deigen:

2 bananer, skrelt

1 stort sammenpisket egg

1,2 dl brunt sukker

0,6 dl sukker

0,6 dl romtemperert smør

1 ts vaniljeekstrakt

0,6 dl gresk yoghurt

2,4 dl hvetemel

1 klype salt

1 ts bakepulver

 

Kremostfyll:

1 stort egg

100 g temperert kremost naturell

0,6 dl sukker

3 ss hvetemel

 

Varm ovnen til 180grader.

Bland knuste bananer, egg, brunt sukker, sukker, smør, vaniljeekstrakt, og yoghurt i en bolle. Tilsett mel, salt, og bakepulver og bland det godt sammen.

Til kremostfyllet blandes egg, kremost, sukker, og mel i en liten bolle.

Hell halvparten av bananrøren i en smurt form. Bre kremostfyllet over bananrøren og hell resten av bananrøren på toppen.

Stekes i ca. 50 minutter på 180 grader. Sjekk med en trepinne og den er ferdig. Avkjøles på rist i minimum 15 minutter.

Du finner en deilig oppskrift på hjemmelagd is her

Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is
Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese