Gratinert bakepotet

Gratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg med 1/2 stor bakepotet til hver.

Vask bakepoteter og pakk dem inn i folie. Sett dem på et brett midt i ovnen og bak dem på 200 grader i 1 time og deretter 100 grader i 2 timer eller mer. De blir bare bedre av å stå lenge.

Ta potetene ut av ovnen, del dem på langs og legg dem tilbake på brettet, som nå er dekket med bakepapir eller blitt rislet med litt olje.

Stek kyllingstrimler, løk og bacon og smak til med peppermiks, tørket estragon og salt. Fordel blandingen oppa potetene, sammen med strimlet vårløk, strimlet paprika og mais. Strø over reven ost og gratiner i ovnen på 225 grader til osten er gyllen. Server gratinert bakepotet med rømme eller kryddersmør, som du enten kan kjøpe ferdig, eller enkelt lage selv. Du finner oppskrift på et deilig kryddersmør HER.

Gratinert bakepotet
Gratinert bakepotet

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese