Dansk smørrebrød med leverpostei

Dansk smørrebrød er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket med pålegg. Smørrebrød kalles gjerne Danmarks nasjonalrett og ble til for å dekke behovet for å spise utenfor hjemmet. Danske smørrebrød er rause og smaksrike. Dette smørrebrødet er rugbrød med hjemmelaget leverpostei, bacon, aromasopp, reddikspirer, syltet rødløk og granateple.

Dansk smørrebrød passer godt som en lunsjrett. Halv porsjon passer også godt som forrett, men da er det godt å lune brødet med leverpostei, sopp og bacon i ovnen, før du legger på resten.

Du kan bruke grov, dansk leverpostei fra butikken, eller om du vil lage selv, finner oppskrift på leverposteien min HER.

Syltet rødløk finner du oppskrift på HER.

Til 1 porsjon trenger du:

1 skive rugbrød, f.eks. pumpernikkel, delt i to

2 rause skiver leverpostei

2 skiver bacon, sprøstekt

4 skiver aromasopp, brunet i smør

2 klyper reddikspirer

2 gaffelfangster rødløk

1 ss granateplekjerner

Legg leverposteien på skiva og dander resten oppa etter eget ønske.

Dansk smørrebrød med leverpostei
Dansk smørrebrød med leverpostei

 

Du finner flere deilige matoppskrifter fra Danmark HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese