God jul til alle AperitivoMats lesere

Nå begynner julefølelsen virkelig å sige innover oss. Vi starter, som mange andre med å se tradisjonsfilmer på TV. Jeg for min del, må se tre nøtter til Askepott og oppdaget litt brått for noen år siden at jeg begynte å bli godt voksen, da prinsen var blitt et barn og at kongen var blitt den kjekke.

Klokken 12.00 spiser vi mølje. I løpet av årene jeg har levd, tror jeg at jeg kun har vært to ganger uten mølje. Den første gangen var jeg baby og livnærte meg på melk. Den andre gangen husker jeg godt. Jeg ble kjempeskuffa da vi ble servert risgrøt. Ikke at det er noe galt med grøt, men det blir helt feil på julaften, når du allerede har en fin tradisjon og mandelen hjalp heller ikke.

Hos oss starter julepyntinga ute. Jeg synes det er så koselig å møte dette synet når jeg kommer hjem. Det er ikke så store trappa, men vi har plass til to stoler og et lite bord. Jeg har pyntet med noen koselige nisseputer og en juleduk.

De søte snømennene kjøpte jeg for mange år siden og de har fast plass ute, for å ønske god jul til alle som kommer på besøk.

Det søte, lille juletreet har jeg fått av stemoren min og brikken er hjemmeheklet.

I gangen står et par nissetøfler og en kurv med julete hodeplagg. Alle som kommer på romjulsbesøk til oss, kan få låne, så de kommer i julestemning.

I gangen står også maten til julebukkene klar. Den fine godtebollen har jeg arvet etter mormoren min og hun brukte den til nøtter. Jeg er like lykkelig hver gang det kommer noen julebukker på besøk.

Den gamle, vedfyrte komfyren må selvfølgelig også julepyntes.

På den ene kjøkkenbenken har jeg lagt noen kokebøker med juleoppskrifter og vinflaskene har fått juleantrekk.

Borddekking:

Jeg har valgt å bruke grønne duker i dag. De passer perfekt til de vakre blomstene som Kari i den lokale Interflorabutikken min har satt opp.  Jeg gleder meg til å dekke bordet senere i dag.

Jeg gikk litt amok i skattholdet i går, så pyntingen to litt overhånd. Vi pleier å sette velkomstdrinken her.

 

Stua i første er stort sett pyntet med grått, hvitt, sølv og litt gull. Jeg synes det skaper en deilig ro.

      

Denne julekrybba har jeg hatt i mange år. Jeg synes den er så sjarmerende, med de lubne figurene. Jeg fikk den billig, siden den tilhørende engelen var forsvunnet.

Julelykten og de koselige nissene har fast plass i trappa opp til andre etasje.

Julematen:

 

Lyst på litt inspirasjon til julematen? Du finner mange spennende og tradisjonsrike juleretter, både til selve julemiddagen, julefrokosten, kaker og måltider de andre dagene i jula HER.

Med dette vil jeg ønske en god jul til alle AperitivoMats lesere!

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese