Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing

Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing er velsmakende grillmat. Jeg har servert dem med parmesanpoteter, men du kan bruke ris, pommes frites, potetmos eller potetsalat også.

BBQ-saus:

1 finhakket løk

2 ss olivenolje

4 fedd finhakket hvitløk

2 dl ketchup

2 dl brunt sukker

1 dl eplesidereddik

1 lime saft og finrevet skall (kun det grønne)

2 ss worchestersaus

3 dråper tabasco

1 ts liquid smoke

Litt kajennepepper (etter hvor spicy du vil ha den)

 

Fres løk og hvitløk i olivenoljen på middels temperatur, til løken er litt gyllen og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem til ønsket styrke. La sausen småkoke i 30 minutter, før den avkjøles.

 

Parmesanpoteter:

Minipoteter

Rapsolje

Salt og pepper

Revet parmesan

Del potetene i to og legg dem i en ildfast form, som er smurt med olje. Krydre med salt og pepper. Stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt.

Hvitløksdressing:

100 g majones

100 g rømme

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak om det behøves mer sitron, salt eller pepper. Settes kaldt til den skal brukes.

Grillspydene:

800 g biffkjøtt i litt store terninger

1 rød paprika i store biter

1 grønn paprika i store biter

2 maiskolber i skiver

Bruk litt av BBQ-sausen til å marinere kjøttet i, helst over natten, men i alle fall et par timer. Tre kjøtt, paprika og maiskolbeskiver på grillspyd og smør dem inn med marinaden. Grilles raskt på alle kanter på høy temperatur. Pass på at du ikke griller for lenge, for kjøttet skal fortsatt være rødt/rosa inni, som biff.

 

Sett BBQ-sausen og hvitløksdressingen i boller på bordet, så alle kan forsyne seg med ønsket mengde. Server grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing sammen med parmesanpotetene.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese