Hvalbiff med potetmos og sopp- og løksaus

Jeg husker hvalbiffen fra barndommen. Den var seig som en skosåle og smakte tran. Jeg vet ikke hva som har endret seg, men den vi får kjøpt i butikken nå for tiden, minner verken om skosåle, eller tran. Den er derimot helt nydelig 😍

Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 3 min. på hver side.

Løk og soppsaus

2 løk, finhakket

2 pk sopp i skiver

3 ss smør

2 ss mel

1/2 ltr melk

1 ss tyttebær

2 laurbærblader

2 ss oksefond

Brun løk og sopp i smør. Tilsett mel og spe med melk, mens du rører. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke noen minutter. Plukk ut laurbærbladene før servering.

Server hvalbiffen med f.eks. blomkål og potetmos. Du finner oppskrift på en perfekt en her.

Du finner flere oppskrifter med hval her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese