Hvit pizza med røykelaks og rogn

Jeg er veldig glad i mat fra havet og selv om du kanskje synes det virker merkelig med fisk og skalldyr på pizza, kan jeg forsikre deg om at det smaker bra.

Pizzabunn:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ts honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann. Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Saus:

1 boks creme fraiche

1 ss hvitvinseddik

Salt og pepper

2 fedd finhakket hvitløk

1 neve finhakket persille

Rør alt sammen og sett kaldt til du skal bruke den.

Topping:

Revet ost gjerne flere varianter

Fersk parmesan, skjært med ostehøvel

Rødløk, i tynne skiver

Kapers

Røykelaks eller ørret

Lakserogn

Fersk dill i små bunter

Smør pizzasausen utover bunnen. Legg på revet ost og rødløk (ikke parmesanen). Stek pizzaen på 200 grader til osten er gyllen.

Ta ut pizzaen og legg på kapers, laks, rogn og parmesan. Pynt med dill.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese