Kalv- og lammegryte

Denne gryteretten er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har brukt ytrefilet for at det skal gå raskt. Du kan også bruke forpart, men da bør det koke et par timer, til kjøttet er mørt.

800 g lamme- og kalvekjøtt i terninger (ca. halvparten av hver)

3 løk

1 pk aromasopp i skiver

1 pk sjampinjong i skiver

2 fedd finhakket hvitløk

1/2 flaste hvitvin

2 laurbærblader

2 ts timian

2 ts rosmarin

2 ts nykvernet pepper

4 ss oksefond

8 poteter i terninger

1 søtpotet i terninger

4 gulrøtter

1 neve fersk bladpersille

3/4 ltr fløte

Salt og pepper

Start med å brune kjøttet. Tilsett finhakkede løk og brun videre i noen minutter. Tilsett soppen og la det brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, hvitvin, laurbærblader, timian, rosmarin og nykvernet pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett oksefond, poteter, søtpotet, gulrøtter, finhakket bladpersille og fløte. La det koke i noen minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper og server gjerne med godt brød.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese