Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus er vel en av de norskeste matrettene og noe de aller fleste har et forhold til. Denne kjøttkakeoppskriften har mye smak. Jeg bruker også finhakket løk i sausen.

500 g karbonadedeig

1 finhakket løk

1 sammenpisket egg

1,5 ts salt

1/2 ts ingefær

1 ts pepper

1/2 ts allehånde

1/2 ts muskat

2 1/2 ss potetmel

2 dl melk

Elt alle ingrediensene godt sammen i en kjøkkenmaskin. Form kaker og stek dem brune på begge sider i smør, før de legges i brun saus  og får trekke ferdig der. Du finner oppskrift på en gammeldags, brun saus her.

Server kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og valgfrie grønnsaker, f.eks. erter, bønner eller surkål.

 

Kjøttkaker i brun saus
Kjøttkaker i brun saus

 

Du finner flere tradisjonsrike oppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese