Kveite med rosévin- og appelsinsaus

Kveite med rosévin- og appelsinsaus er en spennende kombinasjon. Kveite er en nydelig fisk og her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker i tillegg til sausen.

Sausen:

2 finhakkede sjalottløk

Litt smør til steking

2 stjerneanis

4 kardemommefrø

1 laurbærblad

1 finhakket fedd hvitløk

2,5 dl søt rosevin

2,5 dl appelsinjuice

1 ss fiskefond

1/2 dl fløte

1 ss honning

1 bunt finhakket bladpersille

Salt og pepper

Blank løken i smør, før du tilsetter stjerneanis, kardemommefrø, laurbærblad og hvitløk. Tilsett rosévin og appelsinjuice og kok blandingen ned til halv mengde. Tilsett fiskefond, fløte, honning og bladpersille, før du smaker til med salt og pepper.

Perfekt potetpuré:

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré, før du smaker til med salt og pepper.

Kveita:

Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.

Server kveite med rosévin- og appelsinsaus med sopp, smørdampede grønnsaker, sausen og potetpuré.

 

Kveite med rosévin- og appelsinsaus
Kveite med rosévin- og appelsinsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese