Kveite med rosévin- og appelsinsaus

Kveite er en nydelig fisk. her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker og en spennende saus med rosévin og appelsin.

Sausen:

2 finhakkede sjalottløk

Litt smør til steking

2 stjerneanis

4 kardemommefrø

1 laurbærblad

1 finhakket fedd hvitløk

2,5 dl søt rosevin

2,5 dl appelsinjuice

1 ss fiskefond

1/2 dl fløte

1 ss honning

1 bunt finhakket bladpersille

Salt og pepper

Blank løken i smør. Tilsett stjerneanis, kardemommefrø, laurbærblad og hvitløk. Tilsett rosévin og appelsinjuice. Kokes ned til halv mengde. Tilsett fiskefond, fløte, honning og bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Kveita:

Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.

Perfekt potetpuré:

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.

Server kveita med sopp, smørdampede grønnsaker, sausen og potetpuré.