Laks teriyaki med deilige grønnsaker

Laks teriyaki er en av mine favorittretter fra Japan og jeg lager den i mange varianter. Denne er med ris og bok choy, men du kan bruke andre grønnsaker og servere den med nudler også.

4 vårløk

1 mango, skrelt og delt i båter

2 bokchoy, delt i 2 eller 4 på langs (avhengig av størrelsen)

3 dl teriyakisaus

Saften av 1 sitron

2 ss flytende honning

6 finhakkede hvitløksfedd

4 ss sweet chilisaus

2 ss soyasaus.

600 g laksefilet i porsjonsstykker

3 strimlede paprika (gjerne i forskjellige farger)

Legg laksen i en ildfast form. Legg på paprika, mango, vårløk og bok choy. Bland teriyakisaus, sitron, honning, hvitløksfedd,  sweet chilisaus og soyasaus i en kjele og la det koke i 5 minutter. Hell sausen over i formen og sett formen langt ned i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Server med ris eller nudler.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese