Norge: Basso social

Basso social i Storgata i Oslo, var en positiv overraskelse. At vi bestemte oss for å spise på akkurat denne restauranten, var et resultat av googling, i forbindelse med en konsert vi skulle på.

Konseptet er at du kan velge retter fra menyen og ende opp med en 3-retters, for eksempel. Du kan også velge en 10-retters til kr. 748,- eller 13-retters meny til kr. 898,- og ev. med vinpakke. Vi valgte 13 retter og fikk en smak av alle rettene på menyen.

Måltidet:

Rettere ble servert tre og tre, med vin, så til sammen 5 viner til vår pakke. De tre første rettene, omtalt som snacks i menyen var disse, og kun en munnfull av hver. Spesielt minipaien var en smaksbombe, men alle tre smakte nydelig.

  • Smoked biscuit – Pancetta – Ricotta
  • Waffle – Tartare – Pickled mustard seeds
  • Mini pie – Langoustine – Lemon

Så var det tid for forretter:

  • Chicken – Seared onion peel – Sofrito
  • Fried scallop – Browned butter – Mandarin
  • Stracciatella – Pickled tomatoes – Smoked salt

Den første av forrettene er en velsmakende suppe, som sammen med kamskjellet, var våre favoritter.

Etter forrettene, kom kveldens store favoritt, som var risottoen. Den står alltid på menyen og det er ikke uten grunn

  • Creamy risotto – Mascarpone – Truffle

Den ble servert samtidig med

  • Bell pepper – Pepperonata – Parmesan

 

og

  • Seared tuna – Dehydrated veal – Capers

som var en vitello tonnato, med nordisk vri. Begge disse rettene smakte også veldig godt.

 

Det var omsider tid for hovedretter, og det er ikke sånn at man velger én av dem, du får servert alle tre – samtidig.

  • Bresaola – Parmesan – Fried garlic
  • Pink-roasted duck – Sweet glaze – Cappelli
  • Homemade pasta – Salsiccia – Parsley

Min soleklare favoritt blant hovedrettene var andebrystet, som ble servert rosastekt, med glaze laget med blodappelsin og fritert cappelli pasta.

Dagens siste rett var selvfølgelig desserten:

  • Tiramisu – Homemade ice cream – Mascarpone

Det var en slags dekonstruert tiramisu med mye kaffesmak og en verdig avslutning på et minneverdig måltid.

Opplevelsen:

Vinene var utvalgt med perfeksjon, for å passe til hver sekvens av måltidet og det hører med til historien at betjeningen er hyggelig og profesjonell. Vi kommer gjerne tilbake til Basso social når menyen er fornyet, noe som skjer fire ganger i året.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese