Farmoren min lagde fantastisk pickles. Jeg har dessverre ikke fått tak oppskriften hennes, men prøver meg stadig frem for å finne den perfekte oppskriften. Denne er min favoritt til nå. Pickles smaker godt, både på brødskiva og til mange slags middagsretter, f.eks. julematen.
Fersk sylteagurk
Gulrøtter, skrelt og skjært i tynne skiver
Blomkål, delt i små buketter
Bønner, renset og delt i 3
Frosne erter
Hvitbeter, gulbeter eller polkabeter, delt i terninger
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 ss hel pepper
1 ss sennepsfrø
3 laurbærblader
1 neve krondill
Dag 1: Kok saltlake av 1 ltr. vann og 100 g salt. Avkjøl den, prikk agurkene med en gaffel og legg dem i laken. Den skal ligge i ett døgn, før den tas opp og tørkes av.
Kok opp eddik, sukker, salt, pepper, sennepsfrø og vann, rør innimellom. Legg alle grønnsakene, krondill og laurbærblader lagvis i et norgesglass, eller krukke. Hell den kokende laken over grønnsakene og la det avkjøle seg til romtemperatur. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap i minst 2 døgn før servering.