Posna Pogača

Posna Pogača er et hvitt brød som spises på Balkan, Ungarn, Tyrkia og Hellas. Brødet heter litt forskjellig i de forskjellige landene (Pogača, Pogacha, Pogácsa, Pošaça, Pogaçe). Brødet kan enten serveres helt uten ekstra ingredienser, eller det kan blandes inn potet, ost, hvitløk, sesamfrø, solsikkekjerner, valmuefrø, krydder eller urter i melet.

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk gjær

1 ss sukker

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la deigen heve til dobbel størrelse. Elt sammen igjen og bak ut til et helt rundt brød. Legg brødet på bakepapir, prikk det med en gaffel og gni toppen med litt olivenolje. Ikke dekk til, men la brødet heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Stek på 190 grader i 30 min. før du løfter det og dunker det under for å sjekke om det er ferdigstekt. Lyden skal være hul. Avkjøl Posna Pogača på rist.

Posna Pogača
Posna Pogača

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese