Pulled pork fra Israel

Pulled pork fra Israel smaker godt av falafelkrydder, som du får kjøpt i asiatiske butikker, eller du finner oppskrift her. Jeg vet at det ikke er lov for jøder å spise svinekjøtt, men for oss andre, er dette en deilig matrett, som gjerne kan erstatte fredagstacoen.

Svinenakken:

1 svinenakke

2 dl vann

2 ss grønnsaksfond

4 ss falafelkrydder eller du finner oppskrift her

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts pepper

2 ts salt

Legg svinenakken i en ildfast bolle/form. hell på vann og fond. Dryss krydderet over svinenakken. Sett på lokk eller dekk med folie, sett kjøttet i ovnen på 80 grader i 12 timer og snu det etter halve tiden.

Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med litt av væsken, til du får en saftig masse med god smak.

Dressing:

2 dl yoghurt

1/2 agurk, i små terninger

1 finhakket hvitløk

Salt og pepper

Rør alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

Servering:

Server med pitabrød og grønnsaker etter eget ønske, f.eks. tomat, mais, paprika og strimlet rødløk. Jeg setter alle ingrediensene hver for seg på bordet, så alle kan mikse det de liker.

Du finner oppskrift på pita her.

Du finner flere oppskrifter med pulled pork her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Pulled pork fra Israel
Pulled pork fra Israel

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese