Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi

Pita er et flatt brød, som brukes mye i Midtøsten og landene i den østlige delen av Middelhavet. Det kalles pitta eller pide i Tyrkia, pitka i Bulgaria, pitta i Hellas, lepinje på Balkan – pyada i San Marino og aish baladi i Egypt.
Pitabrød kan fylles med mye godt. Du får kjøpt ferdig i butikken, men hjemmelaget smaker best. De er ikke vanskelige å lage. Jeg pleier å lage mange, så jeg kan legge i fryseren og ta opp ved behov.

Denne deigen gir 16 pitabrød:

1 pk tørrgjær

6 dl lunken melk

2 ts salt

6 ss rapsolje

850 g hvetemel

Elt alt godt sammen med kjøkkenmaskin, til deigen er smidig og slipper bakebollen og eltekroken. Trenger deigen mer mel så tilsett litt etter litt. Hev under plast på et lunt sted i minimum 1 time.

Del deigen i 16 like deler. Form til runde flate boller. Jeg trykker bollene flate med håndflaten. Legg 4 pita på hvert stekebrett, og hev dem i 30 minutter, før du steker på 275 grader i 4-6 minutter. Pass godt på dem, for dette går fort. Når pita har blåst seg opp og fått litt farge er de ferdige. Avkjøles på rist og fylles med det du har lyst på, f.eks. texmex eller hjemmelagd kebab.

Du finner masse retter med pita her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese