Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan

Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan er nok min favorittrullekake. Den kan serveres både som dessert og som en kake til kaffen.

3 egg

1,5 dl sukker

100 g hasselnøtter

1 ss potetmel

1 ts bakepulver

Fyll:

4 dl kremfløte

2 ss sukker

2  bananer

100 g firkløver

Pynt:

bananskiver

grovhakket sjokolade

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Mal nøttene eller finhakk dem i en hurtigmikser.

Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen sammen med de malte nøttene. Bre røren utover i en langpanne kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.

Legg bakepapir på benken og strø litt sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.

Pisk fløte og sukker til krem. Bre kremen over kaken og spar litt til å dekke rullekaken med til slutt. Legg på bananskiver og dryss grovhakket sjokolade over. Spar litt til å pynte kaken med.

Rull sammen kaken og sett den på et fat. Smør på resten av kremen, dryss over sjokolade og sett den kjølig til rett før servering. Pynt med bananskiver.

Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan
Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese