Wallenbergare med potetpuré og erter

Wallenbergare er en av de mest kjente matrettene fra Sverige. Denne gangen har jeg laget potetmos til, men du kan bruke hva slags poteter du ønsker, eller du kan legge dem på brødskiva.

500 g kjøttdeig

1/2 ts hvit pepper

1/2 ts nellik

2 egg

3 dl fløte

1/2 ts muskat

2 dl strøkavring eller panko

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

200 g smør

Elt sammen kjøttdeig, fløte, egg, salt, hvit pepper og krydder.

Legg strøkavring i en liten bolle.

Del kjøttdeigblandingen i fire like deler. Smør hendene med litt olje, så blandingen ikke fester seg til hendene og det blir enklere å forme runde burgere som er ca. 2 cm tykke. Dryss et lag med brødsmuler på oversiden, legg dem i varm stekepanne med smeltet smør og dryss brødsmuler på den andre siden.

Wallenbergare i stekepanna
Wallenbergare i stekepanna

La dem steke i ca. 20 minutter på middels varme.

Server Wallenbergare med kapers, potetmos, kokte grønne erter, og tyttebærsyltetøy.

Wallenbergare med potetmos og erter
Wallenbergare med potetmos og erter

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese