Welsh Rabbit eller welsh rarebit

Welsh Rabbit eller welsh rarebit er en walisisk rett fra 1700-tallet. Det var mye fattigdom og derfor måtte de være oppfinnsomme med maten. Kanin var det billigste kjøttet, men det hadde ikke alle råd til, så de lagde denne retten med ost og kalte den welsh rabbit. Siden den ikke inneholder kanin, har den senere fått navnet welsh rarebit.

Denne oppskriften gir 2 enormt store rabbits eller 4 litt mindre.

300 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

1 egg

1/2 ts salt

1 ts pepper

2 ts sterk engelsk sennep, ev. dijon eller annen sterk sennep du liker

3 ss mørkt øl, ev. alkoholfritt

1 ss finhakket rosmarin

2 – 4 brødskiver

Bland sammen alle ingrediensene, utenom brødet til en jevn masse.

Rist brødskivene på begge sider, enten i en brødrister, tørr stekepanne eller på stekeplate i ovnen.

Legg brødskivene på bakepapir på stekebrettet og fordel osteblandingen over. Stek welsh rabbit på 200 grader med grillfunksjonen på i ca. 10 mim. Følg med, så ikke de blir brent. Når welsh rabbit er gyllenbrun og har begynt å boble, tar du den ut og dem avkjøle seg i noen minutter, så du ikke brenner deg.

Resten av ølen er perfekt drikke til welsh rabbit.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese