Eple- og blåskimmelpizza med balsamico

Eple- og blåskimmelpizza med balsamico er en pizza jeg oppdaget på en reise i Middelhavet. Denne pizzaen er en av mine favoritter og jeg kan virkelig anbefale deg å prøve den. Blåskimmelost i skiver er praktisk til denne pizzaen, men det går fint med mer kremet også, som du kan sette på i små klatter, med en teskje.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Topping:

2 rødløk i strimler

1 ss olivenolje

1 ss smør

2 ss crème fraîche

Salt og pepper

200 g reven ost, gjerne flere slag

100 g blåskimmelost, tilpasset egen gane, jeg liker den litt vellagret

1 eple i tynne skiver, helst grønt og syrlig (bruk gjerne ostehøvel)

1 pose pekannøtter, grovt knust

Tykk balsamico

 

Stek løken i smør og olje til den har blitt karamellisert og søtlig. Hell blandingen i en sil, så løken ikke er så våt når du skal legge den på. Rør sammen crème fraîche, salt og pepper og smør det utover pizzabunnen. Legg på blåskimmelost og reven ost. Fordel løken, epleskiver og nøtter over pizzaen og sett den litt under midten av ovnen på full guffe, til toppen er gyllen. Risle over balsamico og server.

 

 

 

Du finner masse spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese