Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Senegals uavhengighetsdag

4. april

Event Series Event Series (See All)

Senegals uavhengighetsdag feires 4. april hvert år, til minne om uavhengighet fra Frankrike i 1960. Dagen minnes og hedrer folket i Senegals kamp for uavhengighet. Det er også en feiring av deres rike, kulturelle arv og tradisjoner. Det er en offentlig fridag og de feirer med tradisjonell musikk, tradisjonell dans og spesielle matretter gjør også dagen spesiell og minneverdig.

Senegal har mattradisjoner som er påvirket av nordafrikansk, fransk og portugisisk mat og stammer fra landets mange etniske grupper. Senegal var en koloni av Frankrike frem til 1960. Fra koloniseringen har emigranter brakt senegalesisk mat til mange andre regioner.

Senegal grenser til Atlanterhavet, og derfor er fisk en viktig ingrediens. Kylling, lam, erter, egg og storfekjøtt brukes også. Svinekjøtt er uaktuelt, grunnet den muslimske befolkningen.

Peanøtter, couscous, hvit ris, søtpoteter, linser og belgfrukter er mye brukt. Kjøtt og grønnsaker er vanligvis laget som stuing eller marinert i urter og krydder og spises med ris, couscous, eller brød.

Dessertene er veldig kraftige og søte. Te, kjent som attaya, serveres på en rituell måte.

 

Du finner mat fra Senegal her.

Senegals uavhengighetsdag
Senegals uavhengighetsdag

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Detaljer

Dato:
4. april
Series:
Kategori for Arrangement:

Hva synes du?