Fisketagine med safran og mandelflak er en nydelig fiskerett, som tuniserne og marokkanerne lager i tagine, som er en en tradisjonell nordafrikansk, kjegleformet gryte, men også navnet på rettene som tilberedes i den. Du trenger ikke en tagine, for å lage denne retten, kun en sautépanne eller en vid gryte. Du justerer hvor sterk du ønsker retten, ved å justere mengden chili, så den kan bli ganske så barnevennlig også.
- 2 ss olivenolje
- 4 løk, hakket
- 4 dl fiske- eller grønnsakskraft
- 2 gode klyper safrantråder
- 4 fedd hvitløk, knust
- 4 ss revet ingefær (kjøp ev. på glass)
- 1 grønn chili, finhakket
- 4 ts malt spisskummen
- 2 ts malt koriander
- 1 kanelbark
- 2 ss tomatpuré
- 20 cherrytomater
- 4 ss malte mandler
- Skall av 2 appelsiner
- Saft av 1 appelsin
- 2 ss honning
- 700 g kokefast fisk etter eget ønske, delt i store biter
Varm kraften, rør inn safranen og sett den til side, så den får trekke en stund.
Fres løken i oljen i en sautépanne eller vid gryte i noen minutter, til den er myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og stek i noen minutter til. Tilsett krydder og tomatpuré, rør i noen minutter til det begynner å lukte godt. Tør inn tomater, malte mandler, appelsinskall, appelsinsaft, honning og den safranduftende kraften. Pass på at du får med alle safrantrådene. La det småkoke i 10 minutter, til tomatene har smeltet sammen og sausen har tyknet litt.
Del fisken i passe porsjonsstykker og legg dem i pannen. Alle bitene må ligge godt nedi sausen. La det småkoke, under lokk, på lav varme i 2–3 minutter til fisken akkurat er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper. I mens lager du couscous, enten etter oppskriften på pakken, eller du kan lage den litt mer spennende, du finner inspirasjon her.
Til serveringen:
- 1 potte koriander, hakket
- 1 dl mandelflak, ristet i tørr panne
- Ev. 1 grønn chili til servering
Server fisketaginen med couscous. et dryss koriander, ristede mandelflak og om du liker det litt hot, strimlet chili.
Du finner flere velsmakende retter fra Marokko her og spennende fiskeretter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.