Foccacia

Foccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia). Det kan også brukes alene til lunsj, fylt med f.eks. pesto, mozzarella og spekeskinke. Denne varianten er nesten et måltid i seg selv.

2 ts salt

1 pk tørrgjær

1 kg Tipo 00-mel

Ca. 6 dl vann

2 dl olivenolje

Bland sammen salt, tørrgjær og mel. Tilsett vann og rør deigen raskt sammen uten å elte (foccaciadeig skal være klissete). Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med folie og setter den til heving i kjøleskap over natten. Smør en ildfast form med 1 dl olivenolje, legg i deigen og trykk den godt ut i formen. Lag små hull jevnt over i deigens overflate, og fyll disse hullene med 1 dl olivenolje.

Foccacia
Foccacia med oliven, soltørka tomat, hvitløk og ost

Dryss over det du ønsker, f.eks. oliven, soltørkede tomater, hvitløk, flaksalt og ost. La brødet heve litt før du steker det ved 220 grader i 20-25 minutter, eller til brødet er akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese