Fransk meny

Hummer thermidor

Fransk meny kan varieres, nesten i det uendelige. Det franske kjøkken er kjent over hele verden og har vært en inspirasjon for mange andre land, med sitt mangfold av retter og teknikker.

Velkomstdrink: Kir Royale

Kir Royale er en enkel, lettlaget og velsmakende drink som lages med champagne og Créme de Cassis, som er en solbærlikør.

Kir Royale
Kir Royale
Forrett: Hummer thermidor – gratinert hummer

Hummer thermidor er nok den mest kjente hummerretten i verden og smaker fantastisk.

Hummer thermidor
Hummer thermidor
Hovedrett: Andrebryst med konjakk- og peppersaus

ndebryst med konjakk- og peppersaus er nydelig selskapsmat. Her har jeg servert det med karamelliserte gulrøtter, brokkoli og potetmos, men det er mye annet som er godt til også.

Andebryst med konjakk- og peppersaus
Andebryst med konjakk- og peppersaus

 

Dessert: Créme Brûlée

Crème brûlée er det franske svaret på karamellpudding. Crème brûlée er en smart dessert å servere når du skal ha gjester, for du kan gjøre det meste klart dagen før, sånn at du kun legger sukker på toppen og karamelliserer det med en brûléebrenner ved serveringen. Sukkeret skal ligge som et knasende, sprøtt lag på toppen.

Créme Brûlée
Créme Brûlée

 

Du finner flere spennende menyer fra fjern og nær her og flere franske retter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese