Andebryst med konjakk- og peppersaus

Andebryst med konjakk- og peppersaus er nydelig selskapsmat. Her har jeg servert det med karamelliserte gulrøtter, brokkoli og potetmos, men det er mye annet som er godt til også.

Sausen:

20 svarte pepperkorn

1/2 dl konjakk (eller brandy)

1/2 l fløte

2 ss oksefond

1 ss karamellsaus fra flaske

Noen hele, syltede rosépepperkorn (etter hvor sterk du vil ha sausen)

2 ss smør

Knus de svarte pepperkorn grovt i en morter. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å lukte pepper. Tilsett Cognac, ta en tur på verandaen og tenn på (pass fingrene og luggen). La det brenne ut før du går inn igjen. Tilsett fløte, oksefond, karamellsaus og rosépepperkorn. La det koke til det blir tykt og rør inn smør rett før servering. Sausen skal ikke koke etter smøret er tilsatt.

Karamelliserte gulrøtter:

600 g minigulrøtter (f.eks. knaskegulrøtter), skrelt om nødvendig

3 ss olivenolje

3 ss smør

6 ss brunt sukker

Legg gulrøttene i en ildfast form som er så stor at de ikke må ligge oppa hverandre. Dryss over olje og sukker og sett formen i ovnen på 200 grader til gulrøttene er møre, snu dem av og til.

Andebryst - perfekt stekt
Andebryst:

Andebrystene rutes med en skarp kniv, men ikke skjær så dypt at du snitter kjøttet. Gni inn skinnet med salt og pepper, før du legger dem med skinnsiden ned i en kald panne uten fett. Sett kokeplaten til nest høyeste varme og stek andebrystene til skinnet er gyllenbrunt,  før du snur dem og steker dem 1 minutt med kjøttsiden ned.

Legg andebrystene over i en ildfast form og stek dem på 200 grader i 10 minutter. La dem hvile minst 15 minutter, så kjøttsaftene skal få satt seg, før du deler dem opp.

 

Server andebryst med konjakk- og peppersaus sammen med karamelliserte gulrøtter og valgfrie poteter. Du finner mange spennende varianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese